Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté.  Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

 

Couperose is vaak lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is kan het soms zelfs pijnlijk zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Je kunt je hierdoor erg onzeker voelen en het idee hebben dat iedereen naar je kijkt. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kan je huid weer stralen.


Hoe ontstaat couperose

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.


De behandeling van couperose

Wij begrijpen heel goed dat u niet wilt blijven rondlopen met zichtbare rode vaatjes op je gezicht. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve behandeling is couperose heel goed te behandelen.

 

De huidspecialist doet een uitgebreide huidanalyse. Ze bespreekt samen met u welke behandeling(en) voor u het beste resultaat zullen geven.


Contact:

Beauty Secret

Mierloseweg 260

5707 AV Helmond

*let op, ingang om de hoek

0657777521

 

VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM: