Acne behandeling

Wat kunt u zelf doen

De huid heeft een goede verzorging nodig. Door de huid op de juiste manier te reinigen, kan een groot deel van de problemen voorkomen worden. De reiniging van een vette/onzuivere huid vraagt om een goede reiniging die echter wel mild moet zijn. Een reiniging die al te veel uitdroogt, kan juist leiden tot meer talgproductie.

 

In ons schoonheidsinstituut adviseren wij  u graag over de behandelmogelijkheden en de juiste thuisverzorging.

 

Hieronder vindt u algemene informatie over wat acne is.


Wat is acne?

In de huid bevinden zich ontelbare talgklieren. De meeste talgklieren bevinden zich in het gezicht, de nek, de borst, de rug en de bovenarmen. De talgklieren zijn kronkelige kanaaltjes die eenvoudig verstopt kunnen raken. Als dat gebeurt, ontstaan er mee-eters (open comedonen of black heads). Een mee-eter is herkenbaar aan een zwart puntje. Mee-eters kunnen veranderen in puistjes (gesloten comedonen of white heads), deze zijn herkenbaar aan een wit bobbeltje.

 

De P.acnés bacterie zet de talg om in vrije vetzuren. Door ophoping van talg en de irriterende vrije vetzuren zet de talgklier zich steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken ontstekingen. Bij een hevige ontsteking kunnen er cysten gevormd worden die na genezing littekens kunnen achterlaten.


De Behandeling?

Aan de hand van een huidanalyse stelt onze specialist een passend behandelplan samen. Omdat er verschillende soorten en stadia van acne zijn kan de behandeling per persoon verschillen.

 

Als u besluit om acne te gaan behandelen, weest u er dan van bewust dat het resultaat van de behandeling meestal niet meteen zichtbaar zijn, maar langere tijd in beslag neemt. Hier is geduld voor nodig.

 

 

 


Contact:

Beauty Secret

Mierloseweg 260

5707 AV Helmond

*let op, ingang om de hoek

0657777521

 

VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM: