Acrylnagels & manicure

Als vrouw zijn verzorgde handen en nagels erg gewild. Prachtige nagellak of kunstnagels dragen hier zeker toe bij. Wanneer u ervoor kiest om kunstnagels te zetten, heeft u twee mogelijkheden. u kunt kiezen voor gelnagels of acrylnagels. Wat juist het verschil is tussen de twee en wat de voor- en nadelen van beide zijn, vertellen we u graag!


Ook acrylnagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. De acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samenhecht tot een kneedbaar bolletje.

Vooraleer een nagelstyliste van The Beauty Dept. acrylnagels zet, worden uw handen gedesinfecteerd, uw nagelriemen teruggeduwd en uw nagel lichtjes gevijld. Vervolgens heeft u de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor uw nagel. Als ze de verlenging heeft aangebracht, gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. Die wordt netjes in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit. Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.

Wenst u verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels gebracht. Om de nagels te verlengen, kan er gebruik gemaakt worden van ofwel de zogenaamde tips of sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht.

Als u gelnagels laat plaatsen, worden uw nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten. Als u een verlenging kiest, heeft u keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt. Wanneer u voor tips kiest, worden deze op uw nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kiest u voor sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een nagelsjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van uw nagel en creëert het gevoel van een natuurlijke verlenging.